sunnuntai 27. lokakuuta 2019

Sienipinaattipasta

Joskus sitä miettii, mitä uutta laittaisi ruuaksi. Aina ei halua valmistaa sitä tuttua ja turvallista. Minulla on vihko johon olen koonnut erilaisia reseptejä vuosien varrelta. Useimpia olen testannut, mutta joukkoon mahtuu myös niitä, joita on aikeissa vielä joku päivä kokeilla. Itseasiassa viime sunnuntaina oli juuri tällainen hetki, jolloin halusin tehdä jotain uutta. Selailin reseptikirjojani ja  -vihkojani lävitse. Silmiini pisti resepti nimeltä Sienipinaattipasta. Tätä reseptiä en ainakaan muista, että olisin testannut. Siitäpä sitten sunnuntairuoka syntyikin. Jaan teidän kanssanne tämän reseptin, jos joku haluaa itsekin kokeilla.

Sienipinaattipasta


  • suolaa
  • pippuria
  • 300g pastaa
  • 2rkl öljyä
  • 250g herkkusieniä
  • 1tl oreganoa
  • 2,5dl kasvislientä
  • 1rkl sitruunamehua
  • 6rkl raejuustoa
  • 200g pinaattia (esim. pakaste)

  1.  Keitä pasta ja valuta vesi pois, mutta ota keitinvettä talteen 1,75dl.
  2. Kuumenna paistinpannu. Paista 8 min sieniä öljyssä ja sekoita joukkoon oregano, kasvisliemi, sitruunamehu ja hauduta 10-12 min.
  3. Sekoita joukkoon raejuusto ja pinaatti ja hauduta miedolla lämmöllä 3-5min. Lisää talteen otettu vesi pannuun ja hämmennä joukkoon pasta. Mausta suolalla ja pippurilla. 




Suhteellisen yksinkertainen ohje. Itse käytin juuri pakastepinaattia sekä myös tölkkiherkkusieniä, vaikka tuoreista aineksista valmistettu pasta olisikin ehkä ollut lähimpänä ohjeenlaatijan visiota. Yksi kummastus pastaan tuotti tuo raejuusto, sillä itse en ole sitä noin ruokiin lisäillyt, vaan pitänyt sen enemmänkin kylmänä lisukkeena. Raejuusto kuitenkin sopi mielestäni ohjeeseen, vaikka ilmankin pasta maistuisi. Lisäsin vielä annoksen päälle hieman parmesanijuustoa makua tuomaan. 


Näin Halloweenin kolkutellessa ovella päätin tehdä pastan hieman erikoisemman näköisestä pastasta. 


Oikein mielenkiintoinen resepti noin muuten. Kehittäjälle kunniaa, vaikka en nyt kyllä osaa häntä nimetä, koska olen tämänkin joskus jostain poiminut vihkooni. Millaisia ruokakokeilua olet tehnyt lähiaikoina, vai pidättäydytkö mieluummin tutun ja turvallisen ruuan kannalla? Hauskaa tulevaa viikkoa kaikille mestarikokeille!💛

1 kommentti:

rauniamanda kirjoitti...

Tää on varmasti kokeilun arvoinen resepti ja otanki sen talteen. Välillä on oikeesti tosi vaikee keksiä mitä ruokaa vois tehä ja lopulta päätyy tekemään sitä tuttua ja turvallista. Ruusukaali on mun uusi suosikki ja koitan laittaa sitä vaikka mihin ruokaan.:D Jään seuraamaan sun blogia!

https://pihlajaysikuus.blogspot.com/

Lähetä kommentti